Audi heeft onderandere de Quattro als paradepaardje van hun stal, en omdat dat een 4 wielaangedreven auto is, heeft dit model een cardanas tussen de transmissie en het achter differentieel.

BMW produceert reeds sinds jaar en dag achterwielaangedreven auto's, en sinds enige jaren ook 4 wiel aangedreven voertuigen zoals de X5.

Landrover, vaak gezien als dé expeditie en offroad auto, en daarvoor dus ook vaak voor het zware trek en sjouw werk ingezet.

Mercedes Benz is een van de merken die vele voertuigen bouwt met achterwielaandrijving, of het nou om bussen gaat, personenwagens, of SUV's.

Te beginnen bij de Cayenne, bekend is dat het ophanglager van de cardanas van de cayenne defect raakt rond het 10e levensjaar van de auto.

Renault doet niet heel veel aan 4 wiel aangedreven voertuigen, dat is een van de redenen dat, wanneer er een defect is aan de cardanas, het niet makkelijk is een vervangend onderdeel te vinden.

Bij de "amerikanen" zien wij vaak dat het aanpassen van een cardanas benodigd is door een motor en/of transmissiewissel.

Volkswagen heeft meerdere bedrijfs- en heavy terrain voertuigen met achter- of 4 wielaandrijving, 4 wielaandrijving noemen ze bij VW 4 Motion.

Volvo maakt reed vele jaren achterwielaangedreven voertuigen, en daarnaast ook 4x4. Bij de zweden noemen ze dat Cross country, of ook AWD.

In de landbouw worden cardanassen ofwel aandrijfassen voor vele doeleinden gebruikt, zoals:

Op onze site treft u een reeks buttons aan waaronder we de meest voorkomende merken naar voren halen waar wij cardanas problemen aan ondervinden, en verhelpen.

Uiteraard kan het zo zijn dat hetgeen u zoekt er niet tussen staat. Maar wanneer het een aanpassing of aanvraag betreft voor welke cardanas of tussen as dan ook, we zullen het tóch aanpakken!